Grondgebied

Cortona en het meer van Trasimeno

Een ontmoeting met Cortona is een ontmoeting met kunst en geschiedenis. Weten deze stad "uit de tijd" is een echte herontdekking van het verleden. Steden die Virgil wilde gesticht door de mythische Dardano werd waarschijnlijk versterkt door de Umbriërs, vervolgens doorgegeven aan de Etrusken tussen de achtste en zevende eeuw voor Christus waar werd hij een belangrijke Lucumonia.

Cortona had een bloeiend leven in de gemeenschappelijke periode onder het bewind van Rainier Land. Verkocht door de koning van Napels naar Florence in 1411, volgde het wel en wee van het Groothertogdom Toscane. Collection binnen haar Etruskische muren, de straten, de kerken en musea biedt bezoekers de kans om terug te reizen in de tijd: iedereen weet van Etruskische en middeleeuwse en renaissance kunst. Een stad van kunst en cultuur, de thuisbasis van kunstenaars als Luca Signorelli, Pietro Berrettini, Gino Severini organiseert ieder jaar tal van culturele, historische en folklore, waarvan we alleen de belangrijkste te noemen:

april 28 / mei 1: geeft de koper gewerkt;
31 mei: Archidado Tournament (middeleeuwse vertegenwoordiging);
21 juni: slak festival;
14 / 15 augustus: steak festival;
22 Augustus / 30 september: Nationale Tentoonstelling van antieke meubelen.

Voor meer informatie over Cortona, bezoek www.cortonaweb.net

Het meer van Trasimeno is het grootste orgaan van het water in het Italiaanse schiereiland, de vierde grootste in Italië. Het is van fluviatiele oorsprong en misschien voor een deel tektoniek. Hart-vormig, heeft een oppervlakte van 128 vierkante km.

Het water is dieper dan 6 m, heeft de wal, stappen, en soms omzoomd met riet.
Uit het water van het meer zijn er drie eilanden: Maggiore en Minore nabij de noordelijke oever en Polvese in het zuid-oosten.
De oevers zijn bezaaid met toeristische resorts, waaronder Castiglione del Lago, Tuoro sul Trasimeno en Passignano.

U kunt alle watersporten beoefenen en is een paradijs voor vissers. Voor de schoonheid van het landschap en de uitrusting trekt grote toeristische stromen.

Belangrijkste gebeurtenissen:
PLente: Tulip Festival in Castiglione del Lago
April: Color the Skies in Castiglione del Lago
Juli-augustus: Missie Hannibal Tuoro
Augustus: Maria Hemelvaart Torregiano Tuoro
Juli-augustus: Palio van boten in Passignano